20 November 2012

Kembali....

Bismillah...wal hamdulillah.

Segala puji bagi Allah yg telah memberikan kesempatan kepada aku untuk terus menarik dan menghembus nafas. Nikmat yang besar. Seringkali aku lupakan. Aku. Lupakan.

Sudah terlalu lama aku tak menulis di blog umum ini. Inilah, in shaa Allah permulaan untuk aku terus menulis kembali. In shaa Allah. Doakan aku istiqamah.

Aku sebenarnya lama berada dalam zon perang. Ya. Zon perang. Perang dengan hawa nafsuku, perang dengan kemahuan peribadiku. Zaman dan waktu perang yang sangat panjang. Memakan tenaga dan masa yang sangat banyak. Bahkan tidak sedikit waktunya aku kalah dalam peperangan tersebut.

Memerangi dan memagari hawa nafsu sungguh akan menjadi perang yang berterusan yang akan berlaku dalam diri manusia. Aku ingin sekali menjadi manusia yang seperti difirmankan Allah dalam al-Quran iaitu ;

"Sungguh beruntung orang yang menyucikannya (jiwa itu)" (asy-Syams 91:9)

Ya Allah, sesungguhnya Engkau-lah yang menggenggam diri ini, maka ya Allah, hamba ini yang hina memohon kepada-Mu yang memiliki kekuatan, memiliki kemuliaan dan memiliki belas kasihan dan kasih sayang. Kurniakan kepada hamba ketundukan hati, keteguhan iman, dan keistiqamahan amal. Ya Robb yang menguasai langit dan bumi, kekalkanlah hamba dalam keimanan kepada-Mu.

Allahumma aamin....

No comments:

Post a Comment